Pennun ostajalle

Tavoitteeni on kasvattaa terveitä ja luonteeltaan kuin myös ulkonäöltään rotutyypillisiä cairnterriereitä. Olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen ja olen jäsen mm. seuraavissa järjestöissä:

  • Suomen Kennellitto ry
  • Cairnterrierikerho ry
  • Sukoka ry

Kasvattajana toivon tietysti ensisijaisesti, että pentu päätyy vastuuntuntoiseen, rakastavaan ja sille sopivaan kotiin. Koska itse harrastan näyttelyitä melko aktiivisesti, toivon että lupaavat yksilöt löytäisivät kodit, jossa tähänkin koiraharrastuksen puoleen oltaisiin valmiita ainakin tutustumaan. Autan ja neuvon kyllä parhaani mukaan ja usein olen saanut mahdollisuuden itse käyttää kasvattejani näyttelyissä, jos perheessä ei muuten ole niin näyttelyistä innostuttu. Luonnollisesti olen enemmän kuin tyytyväinen, jos koiran kanssa harrastetaan ihan mitä tahansa lajia, oli se sitten näyttelyt, agility tai vaikka kanttarellien etsiminen. Lenkkikaverina ja sohvanlämmittäjänä toimiminen on cairnille myös mieluisaa puuhaa ja aktiivisen perheen seuralaisena se on mitä parhain. Cairnterrieri on terrieriksi luonteeltaan melko "helppo" ja sosiaalinen, mutta sekin on kuitenkin terrieri, jonka tapakasvatukseen on syytä panostaa.

Meillä pentueita syntyy harvakseltaan, joskus pentue-kaksi vuodessa, joskus harvemmin. Pennut kasvavat meillä olohuoneessa tavallisen kotielämän keskellä. Pennut lähtevät meiltä rekisteröityinä, madotettuina, mikrosirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Cairnin pennut testataan myös maksashuntin varalta ennen luovutusta. Mukaan annan sekä suulliset että kirjalliset ohjeet. Pentutrimmaus kuuluu pennun hintaan, ja pyrin myös ajan ja mahdollisuuksien mukaan trimmaamaan kasvattejani myöhemminkin. Ilmoitan myös pennunostajan vuodeksi rotuyhdistyksen jäseneksi, jos hän ei jo ennestään ole. Tehtäväni kasvattajana jatkuu läpi koiran elämän, ja autan parhaani mukaan kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Jos vastausta ei minulta löydy, pyrin ainakin ottamaan asiasta selvää muualta.

Jos olet vakavissasi kiinnostunut omasta cairnista, ota yhteyttä! Myös aktiivisia sijoitus-/yhteisomistuskoteja etsitään enemmän tai vähemmän jatkuvasti.